Читај ми!

Парастос у Цркви Светог Марка за убијене у "Олуји"

Епископ ремезијански Стефан, у име патријарха српског Порфирија, служио је парастос у Цркви Светог Марка у Београду за убијене у хрватској војној операцији "Олуја".

"Данас и јуче заједно са патријиархом и званичницима Србије и Републике Српске били смо на великој молитви која би била неутешна да нема небеског покровитеља", поручио је владика Стефан и подсетио да је и сам био избеглица и да је у рату изгубио ближње. 

Владика је подсетио да је српски народ страдао у свим ратовима и да је губио ближње."Све је то наша судбина и васкрсење", рекао је владика.

Чланови породица страдалих и прогнаних и представници удружења положили су венце на споменик страдалим Србима током ратова деведесетих.

"Нема правде за српске жртве и зато је веома важно што Србија и Република Српска заједно на државном нивоу обележавају дан сећања на страдање и прогон српског народа са подручја Републике Српске Крајине, али и са подручја читаве Хрватске и Босне и Херцеговине. У западном делу међународне заједнице владају двоструки стандарди. И даље се Срби сматрају највећим кривцима за ратове на простору бивше Југославије. У Хрватској и БиХ се славе ратни злочинци, одају се почасти бошњачким и хрватским жртвама, а нажалост српске жртве се омаловажавају", рекао је Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара