Читај ми!

Привремени прелаз преко реке Мусаче у функцији од среде, нови мост за четири месеца

Радници предузећа "Нови Пазар пут" премостили су реку Мусачу у Адранима на деоници Ибарске магистрале од Чачка до Краљева где је водена бујица однела мост прошле недеље.

Реч је о привременој девијацији и решењу да се би се што пре успоставио саобраћај на магистрали. Радови се приводе крају, а у току су и припремни радови за нови мост који би требало да буде завршен за четири месеца.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић каже да ће већ у среду у 18 сати сви Краљевчани и други корисници моћи да користе овај прелаз преко Мусаче.

У четвртак почиње изградња новог моста који ће бити знатно шири и виши од претходног, и моћи ће да прими довољну количину воде после обилних падавина.

Што се тиче привременог прелаза, он ће имати две траке, биће асфалтиран и имаће потребну саобраћајну сигнализацију. Како каже градоначелник Краљева, прелаз ће у потпуности моћи да замени мост док нови не буде изграђен.

"Укупна штета по привреду града Краљева, стамбене објекте, пољопривредне усеве и инфраструктури износи око 600.000.000 динара, од чега је половина штета на инфраструктури. Сигуран сам даћемо добити помоћ државе да изградимо путеве и мостове који су уништени, јер сами то не можемо да урадимо“, рекао је за РТС градоначелник Краљева Предраг Терзић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво