Читај ми!

Клинички центар у Крагујевцу од данас се враћа редовном режиму рада

Директор Универзитетског клиничког центра Крагујевац Слободан Милисављевић рекао је данас да се та установа у највећој мери вратила редовном режиму рада након што су подрумске просторије хируршког дела биле поплављне.

Слободан Милисављевић је за Танјуг рекао да Одељење стерилизације још није почело са радом, јер се од Института за јавно здравље чека писана потврда о бактериолошкој исправности.

"Одељење стерилизације је највише оштећено приликом плављења подрумских просторија. Ми смо успели врло брзо да све очистимо, урађена је дезинфекција од стране Инстутута за јавно здравље тако да сутра или најкасније у среду чекамо да стигне потврда о бактериолошкој исправности како би рад у блоку стерилизације могао несметано да буде настављен, а самим тим и редован рад у операционом блоку", рекао је Милисављевић.

Он је додао да су ових дана рађене хируршке интервенције само ургентних стања, јер постоје резерве стерилног материјала за операционе сале тако да пацијенти ни у једном тренутку нису трпели.

Због обилне кише у четвртак и петак поплављен је подрумски простор УКЦ Крагујевац у Хируршком блоку са одељењем стерилизације, затим у згради РX центра, Клиници за педијатрију и згради економско-финансијске службе.

Због тога је уведен ванредни режим рада, односно током викенда збрињавани су само ургентни пацијенти. Ангажовањем запослених и екипа комуналних предузећа успешно су отклоњене последице поплава.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се