Читај ми!

Деманти компаније Хенкел поводом акције “Црни лист”

Компанија "Хенкел" реаговала је званичним саопштењем поводом акције “Црни лист”. Саопштење преносимо у целости.

Поводом изјаве Радомана Kањевца, главног и одговорног уредника Радио Београда 2, на тему доделе негативног епитета “Црни лист”, компанија Хенкел обавештава јавност да је изјава поменутог уредника неоснована и без поткрепљених чињеница.

Такође, овим путем желимо да вас обавестимо да Редакција Радио Београда 2 није контактирала представнике компаније у циљу провере изнетих информација и тачног информисања јавности.

У складу са тим, компанија се ограђује од тврдњи да је својим пословањем на било који начин утицала на загађење животне средине, посебно имајући у виду посвећеност Хенкела одрживом развоју и пословању.

Kомпанији Хенкел, Стратегија одрживог развоја представља основ свих активности и апсолутни императив у пословању, чему сведоче и бројна признања међу којима су ECOVadis Platinum сертификат, на основу ког Хенкел спада у један одсто компанија са оваквим сертификатом.

Такође смо у Србији били међу првим сертифкованим производним локацијама са ISO50001 сетификатом још од 2012. године, а за енергетску ефикасност, као и једина производна локација која је носилац LEED Gold сертификата.

Имајући у виду све наведено, компанија Хенкел ће против организатора и жирија, поднети опомене пред утужење услед нарушавања угледа компаније и изношења нетачних информација.

Kомпанија Хенкел позива све заинтересоване представнике медија да контактирају ПР службу у циљу престављања Стратегије одрживог развоја и добијања релевантних информација.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се