Читај ми!

Заштитник грађана: Не користити трагедију у "Рибникару" за личну промоцију

Заштитник грађана Зоран Пашалић позвао је све учеснике на друштвеним мрежама да у својим објавама не користе трагедију у Oсновној школи "Владислав Рибникар" за свој дневни активизам и промоцију појединачних интереса. Пашалић је истакао да је најмање што можемо да искажемо у овом тренутку пијетет према жртвама.

"Трагедија у школи 'Владислав Рибникар' дубоко је потресла целокупно наше друштво и надилази сваки појединачни или групни интерес. Зато позивам све да не користе фотографије деце жртава у циљу своје или било какве друге промоције", навео је Зоран Пашалић.

Заштитник грађана сматра да се објављивањем фотографија деце жртава у најмању руку исказује непоштовање према жртвама и њиховим породицама, а њихови другови и породице додатно трауматизују.

"С обзиром да је ово трагедија свих нас, позивам све да се према њој односе у складу са традиционалним вредностима нашег друштва чија су окосница саосећајност са другима, пијетет и поштовање према нечијој трагедији. Објављивање фотографија деце жртава у потпуности одступа од ових назора", навео је Пашалић у саопштењу.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се