Читај ми!

Афричка куга свиња у Мрчајевцима, угрожена околна села и ловишта

Подручје полупречника најмање три километра око жаришта заразе у насељеном месту Мрчајевци проглашено је зараженим од болести афричке куге свиња код домаћих свиња, саопштено је из кабинета градоначелника Чачка.

Заражено подручје обухвата Мрчајевце, Доњу Горевницу, Бечањ и Остру,  наводи се у решењу в.д. директора Управе за ветерину Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Милоша Петровића.

Како се наводи подручје полупречника најмање десет километара проглашава се угроженим од заразне болести афричке куге свиња и обухвата Вујетинце, Бресницу, Доњу Трепчу, Балугу Љубићску, Станчиће, Мојсиње, Балугу Трнавску, Вапу, Заблаће, Кукиће, Липницу, Мршинце, Слатину, Горичане и Катргу на подручју града Чачка.

Ловишта "Мрчајевци" и "Западна Морава Србија Шуме" установљена на територији Чачка, проглашавају се подручјем високог ризика од заразне болести афричка куга свиња.

Ради сузбијања и искорењивања афричке куге свиња на зараженом подручја у што краћем року ће се извршити попис свих газдинстава на којима се држе и узгајају свиње, као и обележавање и регистрација свих необележених свиња, уз клинички преглед у року од седам дана, под надзором ветеринарског инспектора, наводи се у саопштењу.

Такође, биће вршена еутаназија свих свиња на зараженом газдинству,без одлагања, под надзором ветеринарског инспектора.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво