Београд подржава иницијативу да парк добије назив по хору "Александров”

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да подржава иницијативу Владе Србије да парк испред споменика руском цару Николају Другом добије назив Парк хора "Александров", у знак сећања на погинуле чланове чувеног руског хора.

Мали је рекао да је градска Комисија за споменике и називе тргова и улица данас добила тај предлог Министарства културе и информисања и да ће то бити тема прве наредне седнице комисије, након чега би требало да се нађе на дневном реду прве седнице градске скупштине у 2017. години.

"Част нам је што можемо да подржимо ову иницијативу која ће помоћи да се хор 'Александров' сачува од заборава", навео је Мали, а саопштила Градска управа.

Мали је подсетио да су чланови тог хора посетили Београд више пута, а као посебно значајно навео је да су дошли у Београд 2000. године, након бомбардовања, и на тај начин показали да су пријатељи нашег народа.

"Мислим да је ово достојанствен начин да им се одужимо за све што су учинили", рекао је градоначелник Мали и додао да је парк пре две године комплетно уређен, када је и постављен споменик руском цару Николају Другом. 

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је раније да то министарство предлаже да се, у знак сећања, парк испред споменика руском цару Николају Другом Романову у Београду, назове "Парк хора Александров".

Чланови хора "Александров" погинули су у авионској несрећи у недељу ујутру, када се авион руског Министарства одбране са 92 особе срушио у Црно море, близу Сочија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара