Изложба Марка Сомборца у Кнез Михаиловој

Отворена изложба стрипова Марка Сомборца, које он више од деценију објављује у дневном листу "Блиц". Изложба ће трајати до 26. септембра.

Сатирични скенер свакодневнице, како Сомборца називају, очекује да ће се грађани насмејати, иако је свакодневица, сматра, трагикомична.

"Ту су сви ти догађаји, Косово, Европа, Хаг, тајкуни и сад наш нови врли вођа...", рекао је Сомборац новинарима и подсетио да је пре неких пет година такође имао изложбу на отвореном, и то на Калемгдану.

На отварању је у свом стилу објавио и да то "највећа изложба у новијој историји, да није имао такву ни за време Тита, да је у односу на претходну изложбу забележен и раст од 33 одсто, јер је она претходна била на 15, а да је ова сада постављена на 20 паноа".

Захвалио је грађанима на жртви, а изложби у Прогресу на реклами.

"Ту су личности које су нас водиле кроз протекли период, сви најмоћнији и сви који су утицали на наше животе. Обухвата период од 2005. до данас. Нема посебно што бих издвојио, ту је све што је могло да стане, а осликава ту неку нашу свакодневицу", рекао је Сомборац.

А од 2.700 цртежа изабрао је оне који могу да се разумеју и данас и који су и даље квалитетни и смешни.

"Мора да се прати, да се буде актуелан. Притисак је, али шта да се ради. Црташ, па докле трајеш. И кад се деси досадан дан, увек неки претходни има три занимљиве ствари, па све то може да се надокнади", рекао је Сомборац.

Први посетиоци су могли да изаберу беџ са ликовима актуелних политичара, некадашњих министара, али и спортиста и певачица.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара