Милораду Додику највећа почаст Драгачевског сабора трубача

Чланови Саборског одбора одлучили су да се почасно звање "Домаћин Сабора" додели председнику РС Милораду Додику, који ће и отворити 56. Сабор. Највише признање "Плакету Сабора" биће уручено Министарству трговине, туризма и текоминикација за немерљив допринос у изградњи Дома трубача у Гучи и финансијску подршка те менифестације,

На седници Саборског одбора Драгачевског сабора трубача закључено је да припреме за овогодишњи 56. Сабор, који ће се одржати од 10. до 14. августа, улазе у завршну фазу и да је све спремно за највећи фестивал трубе у свету.

Поводом 56. Драгачевског сабора трубача у Гучи заслужнима биће додељене и посебне захвалнице.

Добитници су: "Апатинска пивара" Апатин - генерални спонзор Сабора са 100 хиљада евра, Милољуб Алексић из Београда власник "АЛКОГРОУП" - пријатељ Сабора, ТВ Пинк из Београда - медијски промотер Сабора, Добривоје Марински из Аранђеловца - дугогодишњи партнер Сабора, Културни центар Чајетина - за организацију предтакмичења у Златибору, Љубиша Ристић из Сурдулице - оснивач предтакмичења у Сурдулици и пријатељ Гуче, Глас Западне Србије из Чачка, чији је власник Гвозден Николић, новинар ПолитикеГвозден Оташевић и дугогодишњи традиционални гости Сабора и љубитељи трубе из Немачке Др Душан Миливојевић из Штургата и Ирена Берналдо и Милутин Давинић из Берлина.

Добитницима ће признања бити свечано уручена првог дана Сабора.

Звање "Мајстор трубе" стекао је Милош Величковић - Барка из Књажевца, али га Саборски одбор још није прогласио јер још увек није попунио пријаву за овогодишње такмичење мајстора трубе па је могуће да ће му бити исто додељено наредне године.

Саборски одбор је потврдио раније опредељење да ће спровести максималне мере штедње, укинуо бесплатне пропуснице, донео одлуку да паркинг карте морају платити и чланови Саборског одбора и функционери општине Лучани, као и да се репрезентација укине или сведе на најмање могући ниво.

Саборски одбор је оценио да се лоше навике код појединаца тешко али ипак мењају и да су старом праксом и ове године неки несавесни појединци путовали по иностранству о трошку пореских обвезника, али је одлучан да кабадахијама стане на пут и не дозволи да приватне госте часте о трошку Сабора.

Саборски одбор обавештава јавност да ће предузети све мере против свих оних који се несавесно и неодговорно односе према финансијским средствима и који на своју руку на било који начин нарушавају саборска правила и одлуке Саборског одбора, а посебно оних који одређене послове и услуге уступају одређеним лицима по вишим износима.

На јуче одржаној седници Саборског одбора закључено је да у жирију за предстојеће такмичење трубача не треба да буде нико ко је последње три године био, а да састав потпуно новог жирија треба одредити и саопштити непосредно пред почетак Сабора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара