Агенције чекају препоруку Министарства туризма о аранжманима за Турску

Туристичке агенције очекују савет Министарства трговине, туризма и телекомуникација Србије о путовањима туриста у Турску, изјавио је директор агенције "Белви" Милан Лаиновић.

Лаиновић је рекао да се очекује састанак с представницима Министарства на којем би се разговарало о том проблему.

Премијер Србије Александар Вучић је позвао је грађане да не путују у Турску, јер не може да им се гарантује безбедност, али у агенцијама наводе да је потребан и званичан став Владе Србије о забрани путовања у ту земљу, како би агенције имале правни основ да врате новац онима који су уплатили аранжмане.

Лаиновић је рекао да за сада нема већег отказивања туристичких арнжамана за Турску, и да се летови "Ер Србије" ка тој земљи редовно одвијају.

"За сада имамо информацију да је у летовалиштима у Турској све у реду и не очекујемо већа отказивања", рекао је Лаиновић.

Маркетинг менаџер туристичке агенције Бранко Малек такође је изјавио агенцији Бета да се чека званичан став Владе Србије о забрани путовања у Турску, јер агенције не могу да отказују аранжамане и враћају новац путницима на основу усмених препорука.

Истакао је да су у контату са Министарством туризма и да очекују савет како да поступе у оваквим околностима.

Према његовим речима, за сада нема већег отказивања путника, а ни агенције не планирају да откажу већ уплаћене аранжмане, јер је ситуација у летовалиштима у Анталијској области мирна.

Неке агенције у Србији, као што је Сабра, још пре месец дана отказале су све аранжмане за летовање у Турској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво