"Мораћемо да редефинишемо однос са локалном самоуправом"

Премијер Србије Александар Вучић рекао је поводом штрајка просветних радника у Зајечару, да ће држава морати да редефинише односе са локалном самоуправом како се не би више дешавало да се из републичког буџета самоуправама уплати новац за просветне раднике, а да онда они не буду исплаћени.

"Ако ћемо сваки пут ми то да регулишемо и ако ћемо ми да будемо ти који ћемо на крају да плаћамо, хајде да плаћамо онда од почетка, а не да нам то дође на крају, да вам ми издвајамо трансферна средства, дајемо новац унапред, а да ви не дате наставницима и учитељима, него трошите на своје глупости", поручио је Вучић.

Када је реч о предшколским и школским установама, тамо где локалне самоуправе имају надлежности, премијер је додао да постоје захтеви синдиката да пређу под државну надлежност, али да би уследиле критике да држава узима надлежност локалној самоуправи уколико би то неко предложио.

"А сви се осећају сигурно само када им држава исплаћује плате. Нису плате велике, али их исплаћујемо на време. Почели смо да их повећавамо, никада ни дана не касне. А овако се не зна ни ко пије, ни ко плаћа у много места у Србији. Исти је случај и са предшколским радницима које сам примио пре 15, 20 дана. Видећемо шта ћемо да урадимо", рекао је Вучић.

Премијер је рекао и да је европска банка за обнову и развој заинтересована да помогне око уласка мањих акционара у Телеком, изјавио је Вучић, и истакао да је веома задовљан сарадњом са том међународном финансијском институцијом.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је на данашњем састанку са ЕБРД-ом било речи и о реструктурирању дугова и у ЕПС-у и Србијагасу...

"Посебно сам помињао РТБ Бор. Они су заинтересовани да нам помогну око уласка мањих акционара у Телеком. Разговарали смо и о развоју предузетништва и колико ћемо заједно са ЕБРД-ом да улажемо у женско предузетништво и предузетништво иначе", рекао је Вучић.

Он је додао да је ЕБРД Србији велики партнер и да, за разлику од осталих земаља које с том институцијом разговарају о две-три теме, ми имамо 15 - 20 тема. "И по том питању сам веома задовољан. После конфернеције у Лондону све иде добрим током", закључио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара