Мали уручио по 300.000 динара прворођеним бебама

Градоначленик Београда Синиша Мали уручио је по 300.000 динара прворођеним бебама у Београду - девојчици Елени и дечаку Вуку, који су рођени на Клиници за гинекологију и акушерство у Вишеградској где се током ноћи родило још 16 беба.

Синиша Мали је Елениној мајци Наташи Радојевић и мајци дечака Вука Милини Петров уручио ваучере од по 300.000 динара и беби пакете.

Елена је прво дете у породици, рођена је секунд после поноћи, дугачка је 50 центиметара и тешка 2,95 килограма, док је дечак Вук рођен минут после поноћи, дугачак је 53 центиметра и тежак 3,7 килограма и друго је дете у породици.

"Сваке Нове године имам вероватно најлепшу дужност, а то је да посетим прворођену бебу у нашем граду", рекао је Мали, додавши да је ове године донекле измењена досадашња традиција, те се ваучер од 300.000 динара, који је досад уручиван проворођеној беби, ове године уручује и прворођеном дечаку и прворођеној девојчици.

"Ово је наш начин да промовишемо и подстакнемо наталитет у Београду. Само у овом породилишту током ноћи се родило 18 беба, а ако се по јутру дан познаје, надам се да ћемо имати мали бејби бум који смо имали прошле године, када је у Београду рођено 20.500 беба", истакао је он.

Мали је оценио да је то прави и најлепши начин да се отпочне нова година у насем граду и поручио да ће наставити са одговорном политиком према родитељима и деци која је започета 2015. године.

Рекао је и да ће накнаде за незапослене породиље бити 35.000 динара, што је више него 2014. године када су износиле 20.000 динара.

"Настављамо и са доделом беби пакета сваком родитељу, који садржи 23 производа неопходних за првих неколико дана након порођаја", додао је Мали.

Он је обећао даљу подршку и сервису "Хало беба" и бејби сервису који подразумева бејби ситере које родитељи могу да користе, на шта је, како је приметио, навикло хиљаде Београђана те се од тих сервиса неће одустати.

Мали је захвалио компанији "Секвестер емплојмент" која је донирала средства уручена прворођеним Вуку и Елени као, како је оценио, пример друштвено одговорне компаније.

Директор Клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије Александар Стефановић рекао је да су ноћас имали "пуне руке посла", односно да је током новогодишње ноћи обављено 18 порођаја и да је ту рођена и прва беба у Београду.

"Имали смо три порођаја у првих пет минута. Поносни смо на то", истакао је Стефановић, захваливши свима који су вредно радили.

Он је рекао и да ће ГАК у Вишеградској као одговорна клиника подржати све оно што раде и Министарство здравља и град Београд на побољшању услова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се