"Улица отвореног срца"

Традиционалнa београдскa манифестација "Улица отвореног срца", која је започета пре 45 година, а чији је слоган "Нек' нас љубав греје", одржана у Светогорској улици испред "Атељеа 2012" али и у још неколико београдских општина.

Mанифестација која има хуманитарни карактер, отворио је градоначелник Синиша Мали а отварању је присуствовао и министар енергетике Александар Антић који је заједно са градоначелником певао уз хор "Чаролија" и Мињу Суботу.

"Као и сваке године, Улица отвореног срца има хуманитарни карактер. Ове године, кроз куповину честитки и разгледница, желимо да скупимо новац за обнову Прихватилишта за децу са улице града Београда који од 1998. године немају адекватан простор где бораве", рекао је Мали.

Како је додао, за ту децу је нађен нови простор на чијој ће обнови и сређивању радови почети у наредних неколико дана, "а сваки динар који данас скупимо биће искорисцћен како би тај простор био лепши и бољи за њих".

Мали је захвалио свима који су учествовали у организацији манифестације, која се, први пут ове године, не одржава само у Светогорској, већ и у Скадарској улици.

Манифестација је одржана на Пјацети испред Атељеа 212, "Српској кафани", испред зграде Општине Стари Град, Радио Београда.

"Улица отвореног срца" ове године одржава се и у Скадарској.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је Улица отвореног срца права прилика за све Београђане да куповином црвеног носића и разгледнице помогну Прихватилишту за децу и на тај начин покажу да улазимо у Нову годину са једном лепом активношћу, тако што помажемо неком другом .

"Ове године у програм је по први пут укључена и Скадарлија, а поред ње Улица отовреног срца организује се и у десетак градских општина, и надам се да ће сваке године све већи број општина бити укључен, а поготово оне приградске", рекао је градски менаџер. 

Манифестација "Улица отвореног срца" одржана је и у Земуну, а прикупљена средства биће донирана Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић".

Градоначелник Мали прошетао је Улицом отвореног срца на тргу у Земуну и том приликом је разговарао са грађанима, а неки су се и фотографисали са градоначелником.

Слична манифестација, мало другачијег назива, организована је у Обреновцу.

Велики број Обреновчана посетило је манифестацију "Обреновац - град отвореног срца", коју је Општина Обреновац по шести пут организовала по угледу на традиционалну београдску акцију "Улица отвореног срца".

"Обреновац - град отвореног срца" одржан је на Градском тргу у присуству глумаца, плесача, музичара, кловнова и других уметника.

И ове године је припремљена Дечја олимпијада "Игре без граница", у којој су се деца такмичила у играма као што су "зец и лисица", надвлачење конопца, одбојка са огромним лоптама и другим.

У томе су им помогли кловнови из групе "Млади 11500".

На самом крају догађаја појавили су се и Деда Мразови на моторима из Мото клуб "Wарриорс", који су свој деци поделили поклоне.

Улица отвореног срца настала је пре 45 година у "Српској кафани" када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и 1. јануара служили госте.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се