Обновљена Виноградска улица на Новом Београду

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градски менаџер Горан Весић обишли су обновљену Виноградску улицу на Новом Београду и том приликом поручили да ће бити настављена улагања у инфраструктуру у граду.

У Виноградској улици асфалтиран је 1,2 километра пута, урађен скоро километар канализације, као и тротоари, а радови су почели 5. августа.

Стефановић је рекао да су услови живота за грађане тог дела Новог Београда сада много бољи и да је 86 домаћинстава прикључено на фекалну канализацију, те да је све урађено за пет месеци, као што је и обећано.

Стефановић и Весић су разговарали са грађанима, који су им затражили асфалтирање још неколико улица и изградњу дечијег игралишта, на чему ће се, како су обећали, радити.

"Драго ми је што чујем захтеве грађана јер то значи да људи верују да ће градска и републичка власт моћи да уложе новац и да заједничким радом обезбеде боље услове живота", рекао је министар Стефановић.

Министар је додао да ће МУП, заједно са Министарством саобраћаја и градским Секретаријатом за саобраћај, повећати безбедност у Виноградској улици, уз чешће полицијске патроле.

"Важно је да покажемо бригу према грађанима. Градска власт добро ради свој посао", поручио је Стефановић, и додао да ће се МУП потрудити да сви учесници у саобраћају буду безбеднији.

Стефановић је објаснио да све док има делова града без довољно развијене водоводне и канализационе мреже и без асфалта, посао није урађен.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да је ове године обновљено 286 улица, односно 105,4 километра, у шта је уложена 2,1 милијарда динара.

"То је велика ствар због које смо изузетно задовољни и следеће године ћемо наставити са обновом улица", рекао је Весић прецизирајући да је Град издвојио 23 милијарде динара за инвестиције, од чега 12 за инфраструктурне радове.

Весић је захвалио МУП-у и Стефановићу за подршку коју пружају граду, јер како је навео, велики град попут Београда, не може да функционише без добре сарадње са МУП-ом.

Стефановића и Весића дочекали су грађани тог краја, а девојчице обучене у народну ношњу послужиле су их погачом и ракијом.

Стефановићу се у име задовољних грађана захвалила Љиљана Зарков која му је уручила слику на поклон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво