Боља сарадња МУП-а и Агенције за борбу против корупције

Министарство унутрашњих послова и Агенција за борбу против корупције склопили су Споразум о пословно-техничкој сарадњи који ће, како су поручили министар Небојша Стефановић и директорка Агенције Татјана Бабић омогућити ефикаснију борбу против корупције.

Министар Небојша Стефановић је после потписивања Споразума истакао да је борба против корупције један од приоритета Владе Србије и МУП-а јер корупција, како је истакао, спречава економски раст и долазак инвестиција.

"Наш основни циљ као истразних органа, али и Агенције, јесте да укажемо на све примере корупције, да се с тим снажно изборимо и не дозволимо да грађани имају сумњу да је држава легло корупције", рекао је Стефановић.

Према његовим речима циљ МУП-а и владе је да покажу да је ће борба против корупције бити свакодневна и да неће бити поштеђених, без обзира из које су странке или на којој функцији.

Директорка Агенције Татјана Бабић је истакла да споразум омогућава размену података између те агенције и МУП-а који ће обезбедити лакшу и ефикаснију сарадњу.

На питање новинара зашто је у недавној акцији борбе против корупције ухапшено 80 људи током једне ноћи, Стефановић је рекао да је све рађено у сарадњи са Тужилаштвом и да ту ништа није спорно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво