Фондација Ђоковић уручила пакетиће малишанима у Ћуприји

Фондација "Новак Ђоковић" у сали Музичке школе "Душан Сковран" у Ћуприји, уз пригодан програм, уручила је новогодишње пакетиће за 175. деце из хранитељских породица Ћуприје и Крушевца.

Чланове хранитељских породица, децу и учеснике у програму, поздравио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић и истакао да му је велика част што на овај начин општина Ћуприја покреће сарадњу са Фондацијом Новак Ђоковић.

"Општина Ћуприја ће сигурно бити и у будуће партнер на пројектима упућених деци и њиховом адекватном развоју у средни у којој живе", истакао је Ерић.

Додела пакетића је организивана у сарадњи са Центрима за породични смештај и усвајање из Ћуприје и Крушевца, а директор Центра у Ћуприји Христос Алексопулос је оценио да је Фондација, "овим гестом, деци којој је то најпотребније, деци која су силом прилика остала без родитељског старања, пробуди празнични дух".

"Пакетићима се обрадује свако дете, а још већу важност има то што је сваки пакетић персонализован и што деца знају да је њихов идол Новак Ђоковић преко своје фондације учестовао у додели", истакао је Алексопулос.

Пројекат менаџер Фондације Маја Јовановић је објаснила новинарима да је ово трећа година како се организује ова акција, а "ове године смо обухватили 175 деце, са жељом да им учинимо новогодишње празнике што лепшим и радоснијим".

"Садржај пакетића смо бирали веома пажљиво, како би свако дете добило све што му је неопходно од гардеробе, играчака, козметике, књига, слаткиша", рекла је Јовановићева и захвалила се општини Ћуприја и компанијама које су помогле доделу пакетића.

Додала је да су се Фондацији придружили, пружили подршку донирањем услуга и производа компаније "Сити експрес", "Соко Штарк", "Нивеа", "Лавиринт" и "ЈРЈ-Мој издавач".

Фондација је 2013. године поделила пакетиће за 150 деце из Центра за породични смештај и усвајање у Београду, прошле године за 155 деце из Центра за породични смештај и усвајање у Крагујевцу и сада у Ћуприји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се