Какву будућност има наука у Србији?

Тим младих научника из Србије вратио се са Међународне научне олимпијаде у Јужној Кореји са шест медаља. У тиму су били ученици из Гимназија у Шапцу, Лозници, Нишу, Новома Саду и Београду.

Ученик Математичке гимназије Алекса Милојевић, који је освојио сребрну медаљу, рекао је да је у Јужној Кореји била велика конкуренција и да су се надметали ученици из 43 земље.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Милојевић је додао да му је фалило мало до златне медаље, свега три поена.

Када је процес такмичења у питању, млади научник је рекао да се такмичарски процес у Србији почиње физиком, а затим се додају и хемија и биологија.

Милојевић је рекао да је сребрна медаља потврда за уложен рад. "Битно да је ваш труд поштован и цењен", истиче млади научник.

Када је реч о плановима, Милојевић каже да од пролећа почиње нови циклус такмичења, а као циљ истиче да успешно заврши гимназију и упише жељени факултет.

Како је навео планира да постане научник.

Професор у Математичкој гимназији Иван Станић рекао је да што се тиче мотивације да је популација ђака у тој гимназији специфична, и да је њима битно да знање буде повезано са светом око њих.

"Млади реагују на изазове", каже Станић и додаје да је лепо да се препознаје труд и наших младих научника не само спортиста.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара