Обележено 15 година Удружења студената електротехнике Европе

Београдски комитет Удружења студената електротехнике Европе - Истек - овог децембра обележава 15 година постојања. То је уједно била и прилика да у Београд дођу будући инжењери европских факултета електротехнике и да се створе пословни контакти за наредне године.

С почетком новог миленијума и увођењем Болоњског процеса, наши студенти електротехнике прикључили су се својим колегама из Европе, који су већ били умрежени. За пројекат "Lead the way" стигла је и награда Европске комисије.

"Бенефити наше организације су те да може да се пропутује цела Европа. Ми организујемо током године разне радионице, размене, семинаре и конференције које су бесплатне за студенте који се пријаве", рекао је координаторка локалног комитета Београда Јелисавета Илић.

Председник локалног комитета Београд Милош Николић рекао је да раде на Сајму послова.

"'Job Fair' који се да студентима који дипломирају нађу прво запослење или праксе и да их упути у тај пословни свет. Радимо семинар 'Soft Scils Academy' који се труди да унапреди неке професионалне вештине код младих", каже Николић.

Душан Милошчин из Удружења студената електротехнике Европе рекао је да раде и на глобалном нивоу.

"Најпознатији пројекат је 'EESTEC Competition for Android'. Ми на том пројекту нудимо студентима могућност да себе усаврше, а наравно најбоље апликације после буду и награђене", рекао је Милошевић.

А ту је и подршка и факултета и универзитета.

"Идеја њихове те целе мобилности је у ствари да они постану грађани Европе. Њихова диплома је валидна у свих 46 земаља које су потписале споразум о сарадњи тако да је то једна врло значајна активност која још увек траје", рекао је проф. Бранко Ковачевић са Електротехничкох факултета Универзитета у Београду.

Студенти развијају професионалне вештине, стичу нове контакте, пријатеље, путују.

"Дошло нас је тридесеторо. Често се посећујемо, погли су нам при оснивању Академијемеких вештина, помажу нам својим идејама, саветима", каже Александра Крстевска са Електротехничког факуллтета и информацијске технологије из Скопља.

Сон Та Динх из Немачке рекао је да је завршио студије, али је остао у удружењу.

"Сваке године до шест студената дође у Минхен на наше радионице, али и ми шаљемо много наших студената у Београд", истакао је студент из Немачке.

Бартош Кавлатов из Пољске рекао је да је веома важна повезаност студената.

Удружење студената електротехнике Европе тридесету годину постојања обележиће следеће године у Београду.

Дупло млађи члан Локални комитет Београд у знак захвалности онима који га током свих ових година подржавају доделио је захвалнице, међу њима и РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара