Вулин: Донације ослободити пореских намета

Министарство рада ће, са Министарством финансија, тражити законски начин да се роба дата у хуманитарне сврхе, што више ослободи пореских намета, најавио је министар Александар Вулин, приликом поделе новогодишњих пакетића у суботичком Дому за децу ометену у развоју.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је у Суботици подели новогодишњих пакетића деци ометеној у развоју у дому "Колевка", које је обезбедила компанија "Меркатор-С".

Вулин је рекао да је та компанија обезбедила поклоне за 2.700 деце из система социјалне заштите и да је на најбољи начин показала како социјално одговорно треба да се понаша нека компанија.

"Деца су се обрадовала овим поклонима, а уједно су и осетила да су наш понос, а не наше оптерећење и да у њима видимо оно што би могла да буду", рекао је Вулин новинарима.

Он је нагласио да иако држава издваја велика средства за социјална давања, да је тој деци и њиховим родитељима и даље потребна помоћ.

Вулин је поновио да држава и за један једини динар неће и није умањила социјална давања, о чему сведочи и усвојени буџет за наредну годину у коме се види да та давања нису умањена и да износе 95 милијарди динара.

"Надам се да ћемо идуће године у сарадњи са Министарством финансија успети да завршимо започету идеју да се даваоци донација, односно донације, ослободе пореза као што је то случај у великом броју земаља", рекао је Вулин, додајући да није логично да су донације односно поклони додатно финансијски оптерећени.

Заменик генералног директора компаније "Меркатор-С" Срђан Браћ рекао је да је та компанија обезбедила новогодишње поклоне за 5.000 малишана од чега је око 2.700  у систему социјалне заштите.

"Уз подршку Министарства за рад и социјална питања у току данашњег дана поделићемо око 5.000 новогодишњих пакетића, од чега 2.700 пакетића за децу која се налазе у 22 дечје институције широм Србије", рекао је Браћ.

Он је додао да су том акцијом обухваћени малишани из домова за незбринуту децу, штићеници прихватилишта, домова за децу ометену у развоју, али и неколико регионалних клиника.

Акција поделе новогодишњих пакетића те компаније не завршава се данас, већ ће бити настављена тако што ће бити подељено још око 2.000 пакетића малишанима који се налазе у хранитељским породицама.

Директор Дома за децу ометену у развоју "Колевка" Ненад Козомора истакао је да министарство максимално помаже рад те установе.

"Поред обезеђеног радовног финансирања, министарство нам је омогућило да за додатних 10 милиона динара опремимо кухиње и вешерницу, чиме смо значајно подигли квалитет услуга", рекао је Козомора.

Пре поделе пакетића деца из поменутог дома извела су програм који су припремили са својим васпитачицама, а онда је уследио и најлепши тренутак за њих, долазак Деда Мразова и подела поклона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара