Адвокати траже оснивање Комисије за истраживање напада

Адвокатска комора Србије затражила је од Владе Србије хитно формирање Комисије за истраживање свих напада на адвокате, којих је, како се наводи у саопштењу, претходних година било више од 20, а починиоци још нису приведени правди.

Због оружаног напада на београдског адвоката Владимира Зрелеца који се догодио 1. децембра у Београду, АКС је одлучила и да у понедељак организује протестна окупљања адвоката испред зграда виших судова у Србији под паролом "Пуцањ у Владимира је пуцањ у адвокатуру".

Адвокати подсећају да је претходних година више од 20 адвоката нападнуто и да надлежни државни органи нису открили ниједног починиоца нити су га извели пред лице правде.

На скупу адвокaта у АКС који је одржан у четвртак увече, договорено је и покретање иницијативе да се организује једнодневни протест обуставом рада адвоката на целој територији Србије.

На Зрелеца је пуцано из кола у покрету у уторак увече у Улици патријарха Варнаве 48 на Врачару, у близини његове канцеларије.

Нападачи су у њега, како пишу медији, испалили шест хитаца у тренутку када је испаркиравао свој аутомобил "рено сеник", а погођен је са три метка, оперисан и његово стање је сада стабилно.

Зрелец је иначе бранилац оптужених из криминалне групе Слободана Шарановића осумњиченог за убиство Николе Бојовића.

Ове године испред своје канцеларије нападнут је и опљачан београдски адвокат Марко Кастратовић.

Пре три године непознати нападачи су адвокату Ненаду Вукасовићу упали у канцеларију и бацили му киселину у очи.

Мете нападача били су и други познати адвокати, а међу њима су Александар Зарић из Београда, Душко Јовановић из Ваљева, Момир Лазић из Сенте, Момчило Булатовић и Мирослав Тодоровић из Београда.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара