НУНС осуђује ширење страха у ванредном програму телевизије Пинк

Независно удружење новинара Србије саопштило је вечерас да најоштрије протестује због ширења атмосфере страха и панике у ванредном програму телевизије Пинк.

Та телевизија је током дана са ознаком "хитно" објаваљивала вести поводом тврдњи двевног листа Курир да је премијер Србије Александар Вучић учествовао у изнуди и уценама бившег директора тог листа Александра Корница.

"НУНС је посебно забринут због означавања појединих новинара и медија као учесника или организатора наводног државног удара. На тај начин отворено се позива на прогон појединих новинара и директно угрожавање њихове безбедности", наводи се у саопштењу.

НУНС је позвао надлежне државне органе да испитају истинитост текста објављеног у Куриру и да се након тога спроведе истрага, као и да се о резултатима обавести јавност.

То удружење је у саопштењу оценило да је веома опасно да се у медијима уместо у институцијама система воде истраге и доносе пресуде.

Министри у Влади Србије одбацили су оптужбе изнете у дневнику Курир да је премијер Александар Вучић учествовао у изнуди и уценама бившег директора тог листа Александра Корница.

Оптужбе о уценама је одбацио и сам Вучић који се данас подвргао полиграфском испитивању у полицији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић казао је да је детектор лажи показао да Вучић говори истину.

Стефановић је додао да је очигледно да су лажи имале за циљ да дестабилизују земљу, због чега ће бити спроведена истрага о томе ко је и са каквим циљем изнео такве информације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво