НУНС тражи да се Телевизија “Пинк“ оштрије казни због “Фарме“

Независно удружење новинара Србије затражило је од Савета Регулаторног тела за електронске медије да због насиља у ријалитију “Фарма” који се емитује на Телевизији “Пинк” хитно и најоштрије казни ту телевизију.

Један од учесника тог програма Кристијан Голубовић јуче је ударио другог учесника након чега је удаљен из програма.

"Према писању медија, целокупни боравак Кристијана Голубовића у овом програму протекао је у знаку насиља, највише према женама, али је тек синоћ, после његовог физичког напада на другог учесника 'Фарме' одлучено да се насилник дисквалификује", навео је НУНС.

Савет РЕМ-а је 16. септембра изрекао опомену ТВ Пинк "због емитовања непримерених садржаја" у ријалити програму.

У образложењу опомене "оцењено је да су псовке, вређања, туче и уопште непристојно понашање, садржаји који могу негативно да утичу на децу и да нису смели да се емитују у заштићено време пре 22 часа односно 23 часа".

Регулаторно тело је тада најавило да ће Телевизија Пинк као и Хепи телевизија, којој је због истих разлога тада изречена мера упозорења, бити строже санкционисане уколико не буду поштовали налог Савета РЕМ-а, навео је НУНС.

"Подсећамо и да је власник ТВ Пинк, крајем августа, најављујући емитовање новог серијала 'Фарме' изјавио да у поређењу са другим програмима који се приказују с етикетом ријалити, 'Фарма изгледа као балет'. Обећао је тада да ће нова Фарма 'бити прихватљивија урбаном гледалишту', те да 'неће имати елементе порнографије'", наводи се у саопштењу НУНС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се