Читај ми!

Гашић: Србија неће дизати ограде због миграната

Министар одбране Братислав Гашић рекао је у Димитровграду да Србија неће дизати ограде на граници према суседима и слати војску због миграната.

Tоком обиласка привременог центра за регистрацију миграната и избеглица у Димитровграду, министар Гашић је рекао да је премијер био јасан да Србија има довољно снаге, средстава и моћи, и да ће МУП, који је задужен за контролу граница, све своје задатке успешно моћи да оствари.

Одговарајући на питања новинара о слању војске, Гашић је рекао да то није реално и да се не треба ограђивати од наших комшија, већ да наш однос према мигрантима треба да буде најхуманији, "што је Србија, која је имала горка искуства деведсетих година, показала у протеклих шест месеци".

Министар одбране је, на питање да ли је у плану отварање сталног прихватног центра на подручју Пиротског округа, рекао да се то неће десити, као и да сви ми желимо мир и да се мигрантска криза заврши.

Гашић је рекао да ће у Центру у Димитровграду бити решено питање снабдевања струјом у једном делу центра.

"Важно је да овде увек има хране, а уочи зиме, недостаје топла одећа. Ради се на бољим условима смештаја са доласком хладних дана, јер је Димитровград место са доста снега током зимског периода", рекао је Гашић.

Према његовим речима, на улаз у привремени прихватни центар биће постављена КД врата, слична као у Прихватном центру у Миратовцу, како би се обезбедила апсолутна безбедност свих грађана Србије на даљем путу миграната кроз земљу.

Додао је да се број миграната који дневно пристиже у Димитровград усталио у просеку на 200, и да се не очекује значајнији прилив и долазак миграната у тај град из правца Бугарске.

Гашић је напоменуо да се прати ситуацију и у окружењу, као и у читавој Европи како бисмо били што спремнији за тешке зимске дане који нас очекују.

Министар одбране је додао да је обавеза наше земље да на хуман начин прихвати мигранте и да им у року од 72 сата омогући да наставе пут или оду у неки прихватни центар, као и да су махом њихове дестинације ван Србије.

Гашић је захвалио свима који су ангажовани у прихватном центру у Димитровграду, у којем свако од миграната буде подвргнут регистрацији и детаљном здравственом прегледу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара