Вулин: Талас миграната очекује се за викенд

На територији Србије данас се налази мање од 2.000 миграната и ситуација је лакша него претходних дана, али се у току викенда очекује велики притисак, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Према речима Александра Вулина, у Србију је данас ушло мање миграната, јер велики број њих није имао ко да превезе због штрајка превозника у Грчкој, али се очекује да ће велики број људи кренути за викенд из Грчке и Македоније преко Србије у западну Европу.

"Ми ћемо бити спремни за то", рекао је Вулин и прецизирао да ће Србија припремити још 3.000 додатних места за привремени смештај избеглица.

Вулин је поновио да није о реч о трајним капацитетима, већ о привременом смештају, као и да ће надлежни радити као и до сада - адаптацијом објеката који могу да се прилагоде намени да људи проведу неко време у њима.

"И то не из новца пореских обвезника, већ искључиво из донација ЕК, ЕБРД и бројних невладиних организација", рекао је Вулин новинарима у Палати "Србија" и додао да Србија сваки дан очекује да стигне још помоћи.

Коментаришући најаву представника УНХЦР-а за Србију Фридриха Шодера, који је позвао донаторе да за Балкан издвоје додатних скоро 100 милиона долара, од којих би Србији припало 25 милиона, Вулин је рекао да не може да се изражава о конкретним цифрама.

"У мигрансткој кризи многе ствари су непредвидиве, кад бисмо знали колико ће људи проћи, знао бих да ли ће то бити довољно, али ће нам свакако помоћи", рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво