Признање за бројне успехе ФОН-оваца

Угледу универзитета и факултета доприносе и студенти. Тако су се, на пример, само ове године, са највећих светских такмичења у решавању пословних проблема студенти ФОН-а вратили са медаљама, док су на спортским првенствима широм света освојили још 10 златних медаља. Српска асоцијација менаџера прогласила је Факултет организациони наука најбољом институцијом која образује и професионално усавршава менаџере.

На светском такмичењу у решавању пословних проблема, односно студија случаја, екипа Факултета организационих наука у којој је био и Лазар Ђелић освојила је прво место, а са још три такмичења вратили су се са медаљама.

"Радимо на сваком тржишту посебно, пролазимо кроз конкуренције, главне играче на сваком тржишту тако да процес селекције траје од четири до шест месеци. Након тога радимо дуги низ пословних студија случаја у карантинима и са људима из праксе и са људима из водећих компанија као и са професорима и асистентима са факултета", каже Лазар, који је освојио прво место у Шпанији.

Процес формирања тима је дуг јер свако такмичење тражи специфичне припреме.

"Припреме су јако екстензивне и тада никако не можемо да се договоримо ко тачно има коју улогу у тиму, али то је генерално врло субјективно у зависности од студије случаја", објашњава Ања Копривица која је освојила четврто место у Сингапуру.

За најбоље међу најбољима, награде на дан факултета.

"Мој досадашњи просек је 10. Наравно, није уопште лако то постићи, а поред факултета бавим се и неким другим стварима, посећујем конференције, сајмове", каже Јелена Симић.

А они брзо долазе до посла.

"Могу са задовољством прокоментарисати да је тај тренд данас изузетно добар без обзира на ситуацију у којој се налазимо, а коју не би сада коментарисао. Већ када оду на стручну праксу студенти ФОН-а често у том пословном систему у преко 532 уговора које имамо склопљене са компанијама, остану да раде", истиче декан Факултета организационих наука Милија Сукновић.

Своје знање студенти ће практично применити на такмичењима у Азији и у Северној Америци почетком наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се