Читај ми!

Прекинута блокада Правног факултета

Након збора студената Праног факултета и разговора са Управом, одлучено је да се прекине блокада, сазнаје РТС.

Постигнут је договор да студенти могу да полажу одређене испите само преко колоквијума односно тестова, чиме је управа изашла студентима у сусрет, рекли су новинарима представници самоорганизованог збора студената, преноси Танјуг.

Тиме је, како су навели, управа компензовала захтев студената да се уведе испитни рок октобар два и да се смањи цена бода.

Студенти су навели да ће бити формирана радна група која ће свакодневно преговарати са управом факултета о преосталим захтевима, а штрајкачи су прихватили и понуду факултета да ће студент, ако положи два колоквијума са одличном оценом, на испиту имати једно питање мање или ће бити ослобођен већег дела градива.

Такође, договорено је да се продужи трајање гарантованих шест испитних рокова, иако рока октобар два, што је један од захтева студента, неће бити.

Раније данас студенти су разговарали са деканом проф. др Симом Аврамовићем, а потом је на збору на којем је делегација студената пренела закључке са састанка, дошло до кошкања међу учесницима протеста, студената Правног и Филозофског факултета.

"Захтевало се да студенти Филозофског факултета напусте овај протест, односно збор због тога што је било неких неслагања са њима и после одређеног кошкања, то се решило, студенти Филозофског факулета су се повукли", рекао је Александар Марјановић, студент Правног факултета.

У међувремену, декан Аврамовић је демантовао тврдње студената да је јутрос било физичког напада на студенте у којем је, како су студенти навели, и сам декан учествовао.

"Није било физичког напада, поготово не да је декан тукао студенте као што је писало у неким медијима", реко је Аврамовић и истакао да од јутрос блокада факултета не постоји, већ само настојање једне мање групе студената да ометањем наставе угрози регуларност рада факултета.

Декан је, упитан да ли ће бите поднете пријаве против студената, рекао да о кривичним пријавама нема речи, а да се о дисциплинској одговорности студената који не дозвољавају предавања, увек може размислити.

Иначе, јутрос је група од тридесетак студената покушала да блокира улаз у амфитеатар и онемогући предавања из Римског права, али је уз помоћ студената који су желели наставу, запослених на факултету и професора, амфитеатар отворен и настава је редовно одржана.

Нешто касније, студенти су у саопштењу тврдили да су професори и особље Правног факултета физички напали студенткиње и студенте у блокади.

Факултет је био у блокади од четвртка, 8. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара