Читај ми!

Опасност од изливања бујичних водотокова

Штабови за ванредне ситауације у Јагодини, Параћину и Свилајнцу су од данас до 12. октобра у приправности због могућег пораста водостаја и изливања речица Лугомир, Црница и Ресава и бујичних водотокова. У источној и југозападној Србији очекују се већа изливања на бујичним водотоковима.

Републички хидрометереолошки завод најавио је обилне падавине, преноси Танјуг.

Приправност у Јагодини, Параћину и Свилајнцу се односи на јавна предузећа, комуналне инспекције, поверенике ЦЗ, полицију, а штабови ће редовно подносити извештаје Центру за обавештавање у Јагодини, саопштено је из штабова тих општина.

Речице Лугомир, Црница и Ресава су у прошлогодишњим катастрофалним поплавама нанеле велике материјалне штете Јагодини, Параћину и Свилајнцу, које се и даље отклањају.

На подручју источне и југозападне Србије у периоду од 11. до 13. октобра на бујичним водотоковима очекују се већа изливања, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије, преноси Бета.

Како је наведено на сајту РХМЗ, водостаји ће бити у порасту са могућношћу мањег превазилажења упозоравајућих нивоа на горњим токовима Западне и Јужне Мораве са притокама, као и на Скрапежу, Ђетињи, Моравици и Блејици, Ибру.

Водостаји ће порасти и на Млави, Пеку, Тимоку, Дрини, Лиму, Јадру, Колубари, Љигу, Тамнави, Убу, Јасеници, Кубршници, Лепеници.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић рекао је Танјугу да за сада нигде нема проблема.

Марић је рекао да је Сектор још јуче послао допис општинским и окружним штабовима за ванредне ситуације да подигну ниво приправности, што је одмах и учињено.

"Пратимо ситуацију и спремни смо да реагујемо, сада нигде није критично", казао је Марић и нагласио да се не очекује изливање река, али да би бујични водотокови могли да направе проблеме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара