Читај ми!

Ускоро нових пет милиона помоћи Србији од УНХЦР-а

Mирјана Миленковски из Канцеларије УНХЦР-а у Србији каже за РТС да је ова организација од почетка мигрантске кризе обезбедила милион евра помоћи Србији у набавци хране, воде, лекова. Ради се на обезбеђивању додатних пет милиона евра помоћи. Ниво гостопримства у Србији изненађујући, истиче Миленковски.

Mирјана Миленковски је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да ће УНХЦР наставити да помаже Србији у решавању мигрантске кризе и да се ради на обезбеђивању додатних пет милиона евра.

Подсећа како је УНХЦР већ обезбедио и шаторе за медицинску помоћ у Миратовцу и Прешеву и додаје како очекује да ти шатори буду постављени и у Београду и Кањижи.

Напомиње како предстоје хладни дани и да је главни циљ да се обезбеди склониште за све избеглице као и неопходна медицинска помоћ.

Влада Србије прави планове и идентификује одређене локације за изградњу новог прихватног цента, а УНХЦР ће помоћи колико је то могуће, указује Миленковски.

Истиче како је ово највећи талас избеглица у последњих деценију и по у Европи и додаје да су преко потребни и преводиоци.

Коментаришући изјаву првог човека УНХЦР-а Антонија Гутереша да се мора поделити одговорност за избегличку кризу, Миленковски каже да је изјава Гутереша на одређен начин и признање Србији, јер како каже, Србија третира избеглице хумано.

Понавља да је овакав ниво гостопримства запањујући, и да је ангажован је велики број агенција, невладиних организација, грађана и приватних компанија.

Закључује да помоћ непрестано пристиже са свих страна, и то не само из Србије, већ и из земаља у региону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво