Смедеревска јесен рана

Почеле Смедеревска јесен и Љубичевске коњичке игре. У Пожаревцу коњичке игре у сталном термину - првог викенда у септембру, међутим Смедерево је пожурило са данима вина, грожђа и воћа - обично их славе крајем септембра. Љуте се комшије једни на друге - буни их има ли довољно посетилаца за обе манифестације у кругу од 30 километара.

Чуде се Пожаревљани како је Смедеревцима "јесен" стигла раније од пожаревачке. Навикли су да у коњичким играма уживају почетком септембра, а у воћу и вину крајем месеца.

"Просто ми је несхватљиво како се то дешава у истом периоду. Навикли смо да прво буду Љубичевске игре па онда Смедеревска јесен. Смета ми што су у исто време јер људи не могу да иду", кажу Пожаревљани.

Покушаће Пожаревљани да стигну на два места, воле и коње и вино. Није ни Смедеревцима лако.

"Те њихове манифестације су мало измишљене, а смедеревска јесен је стара. Људима где је лепше ту нека иду. Требало је да буде у два различита термина у сваком случају", кажу Смедеревци.

Неће Смедереву рана јесен тек тако проћи. Најављују Пожаревљани протест, писаће Туристичкој организацији Србије.

"И ми и они имамо исту публику, овим путем и нама се одвлачи публика код њих и ми њима одвлачимо. Није велика посећеност ни овде ни тамо, јер и овде и тамо су програми веома квалитетни", каже Даворка Митровић, директорка ТО Пожаревац.

Квалитетно воће, грожђе, шира, поранили су. До сунца је, није до Смедерева, кажу надлежни.

"Бачве су пуне, ширу продају наши виноградари, вино је слатко, да је било касније закаснили би", наводи Горан Јовшић из Туристичке организације Смедерево.

"У сваком случају мислим да су то различите манифестације. У нашем народу има изрека комшија пречи од кума, тако да нашим комшијама желимо сваку срећу", каже Јовшић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво