Читај ми!

Вербић упутио допис директорима школа

Министар просвете Срђан Вербић упутио је допис директорима школа да запосленима који после 12. октобра испуне услов за старосну пензију, од 60 година и шест месеци, односно 61 годину у 2016. години понуде наставак радног односа у складу са потребама тог радног места до краја ове школске године.

У саопштењу Министарства просвете се наводи да је обавештење прослеђено након консултација са Министарством за државну управу и локалну самооуправу у вези са применом Закона о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору, преноси Бета.

"Овакав захтев министра Вербића надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу уследио је јер би пензионисање нарушило процес започете наставе, а не би довело до организационих и функционалних промена у систему, нити остварило очекиване уштеде, пошто би свакако та радна места морала бити попуњена", наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво