Читај ми!

Ватра код Студенице још тиња

Пожар код Студенице још није локализован, али током ноћи нигде на пожаришту није било отвореног пламена. Недељко Гагић из Сектора за ванредне ситуације каже за РТС да би током дана пожар могао да буде локализован.

Гашење пожара отежавају повремени удари ветра као и неприступачан терен, али током дана се могу очекивати добре вести.

"С обзиром на то да је још од суботе увече пожар под контролом и да није било ширења, надамо се да ћемо у току дана моћи да кажемо да је овај пожар локализован", рекао је у Дневнику РТС-а Недељко Гагић из Сектора за ванредне ситуације

На истом терену велики пожар избио је и 2011. године.

"Оно што је заједничко за ова два пожара јесте велика брзина ширења, затим реч је такође о четинарима, високе су температуре, ветар дува", каже Гагић и напомиње да додатан проблем представља то што у шумама које су у приватном сектору нису урађени противпожарни усеци.

Гагић истиче да је Сектор за ванредне ситуације у оба случаја за веома кратко време успео да мобилише велики број људи.

У гашење пожара укључена су и два јавна предузећа са људством и механизацијом - "Србијашуме" и "Ибарски рудници".

Као и пре четири године, материјална штета је огромна, али Гагић каже да се прве процене очекују тек после ликвидације пожара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво