Читај ми!

Баварска опет депортовала азиланте са Косова

Петнаести пут од фебруара, Баварска је чартер-летом за Приштину депортовала 55 косовских Албанаца који су у тој немачкој покрајини тражили азил.

Са данашњим летом на Косово је од фебруара месеца враћено 1.265 особа, саопштило је покрајинско Министарство унутрашњих послова, преноси Танјуг.

"Ми ћемо све учинити да важеће право на азил у Немачкој реализујемо, а у то спада да се људи брзо враћају у своје земље порекла, попут подносиоца за азил из земаља Западног Балкана, којима се у скоро нула одсто случајева азил и одобрава", каже покрајински министар Јоахим Херман.

Немачки политичари захтевају да се Албанија, Косово и Црна Гора прогласе земљама сигурног порекла, као што су Србија, Македонија и Босна, што значи да у тим земљама нема ни рата ни политичког прогона људи, па тиме ни разлога за тражење азила.

У дискусијама о томе како спречити навалу, пре свега, лажних азиланата са Балкана, немачки политичари истичу да су општине и градови преоптерећени трошковима за смештај азиланата, а медији пишу да у неким случајевима морају ове године да издвоје и преко 200 одсто средстава више него лане, како би збринули све већи број људи.

На листи трошкова води Дрезден - у том граду је прошле године потрошено на смештај азиланата 15,6 милион евра, а ове године ће, како се рачуна, ти трошкови бити 47 милиона, што је 203 одсто више него у 2014. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво