Читај ми!

Све више страних, али и домаћих туриста у Србији

Србија је прошле године била једина европска земља с двоцифреним процентом пораста броја туриста. Тај тренд се наставља и ове године – износи 14 одсто. Оно што је посебно занимљиво јесте да први пут у последњих седам година имамо пораст домаћих туриста, и то за 15 одсто.

На Златибору у овом тренутку петину туриста чине странци. Највише их је из бивших југословенских република, али и из Русије, Немачке, Холандије, Грчке, Руминије.

Директор "Туристичке организације Златибор" Арсен Ђурић каже да ће у наредном периоду имати озбиљније презентације и промотивне активности управо на тим тржиштима како би у наредним годинама њихов број био још већи.

Многобројне музичке манифестације током августа, од "Зајечарске гитаријаде", преко "Сабора трубача" у Гучи, џез фестивала у Нишу, до београдског "Бир феста", прави су мамац за туристе и сваке године привлаче све више посетилаца.

Директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац верује да ће ову сезону завршити са једним добрим резултатом који ће показати да Србија заиста има шта да понуди.

У Србији тренутно борави и познати немачки блогер Мелвин Бохер, чије фотографије из на интернету имају вишемилионске прегледе.

Бохер каже да је природа у Србији чудесно лепа, људи су дружељубиви и веома поносни на то ко су и где живе.

На београдском плочнику ових дана се говори на свим светским језицима.

"Београд је сваке године све шаренији и шаренији, што заузврат привлачи нове госте јер некако људи воле да се окупе на местима где ће видети различите културе, чути различите језике и то је оно што мислим да страним гостима овде прија", каже директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

Сушно лето не иде на руку наутичком туризму. Због ниског водостаја Дунава, ових дана дешава се да на београдском пристаништу нема ни једног крузера, а у овом периоду знало је да буде укотвљено више њих.

Ипак, бродари верују да ће се до средине новембра, до када траје наутичка сезона, остварити овогодишњи план, а то је долазак око 600 туристичких бродова са 70.000 страних туриста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво