Читај ми!

Принцеза Катарина донирала ГАК-у клима-уређаје

Гинеколошко-акушерској клиници Клиничког центра Србије и гинеколошкој амбулантни те здравствене установе принцеза Катарина Карађорђевић донирала је клима-уређаје.

Осим клима-уређаја, ГАК-у су донирана и два транспортна кревета са душецима, ћебад, јастуци, пешкири, постељине, средства за личну хигијену, пелене и влажне марамице, а све то је, како је речено, обезбеђено захваљујући хуманитарној организацији "Лајфлајн" из Чикага, чији је покровитељ принцеза Катарина, преноси Танјуг.

"Успели смо да омогућимо и реновирање подова за две амбуланте у овој клиници", рекла је принцеза, која је клима-уређаје уручила заједно са унуком Мајклом Гарфинкелом и сестром Бети Румелиотис.

Принцеза се захвалила компанијама "Флукс Про" из Земуна и "Енерџи Нет" из Каћа што су помогле у набавци клима-уређаја који су, осим ГАК-у, донирани и Клиничко болничком центру "Др Драгиша Мишовић" из Београда.

Пре два месеца клиници је дониран 30.000 евра вредан ултразвук са три сонде за преглед дојки, ткива и гинеколошки преглед, подсетила је принцеза и најавила да ће у септембру бити дониран још један апарат.

Током обиласка, принцези је указано да је ГАК-у хитно потребан аутоклав стелрилизатор за суву стерилизацију инструмената тако да је принцеза Катарина одлучила да што хитније обезбеди тај апарат клиници, као поклон поводом престолонаследниковог рођендана.

Директор клинике за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије Александар Стефановић се захвалио на донацији и рекао да она представља наставак лепе традиције у којој принцеза Катарина и њен супруг принц Александар Карађорђевић, помажу ГАК-у.

Стефановић је навео да је претходних година донирано доста апарата као и да је пружена помоћ за адаптацију операционих сала.

"Данас смо добили пратећи опрему за порођене жене и реновирање две амбуланте тако да је то изузетно значајно не само за нас који радимо него превасходно за оне због којих смо ми овде, а то су наши пацијенти", рекао је Стефановић.

Додао је да се све оно што је принцеза Катарина донирала користи "пуном паром свих 24 сата дневно".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара