Читај ми!

Мали: Ускоро 30 нових аутобуса са клима-уређајима

Синиша Мали најавио да ускоро стиже 30 нових аутобуса који ће бити опремљени клима-уређајима. Градоначелник Београда покренуо иницијативу да се повећа плата возачима градских аутобуса који су радили по великим врућинама.

Градоначелник Београда Синиша Мали предложио је током састанка са руководством ЈП "Градско саобраћајно предузеће Београд", да се возачима који су радили протеклих дана у тешким временским условима, повећа плата у висини од пет одсто месечних примања, преноси Бета.

"Запосленима који у овим временским условима раде пуно радно време и суграђанима пружају безбедну вожњу, треба дати стимулацију и новчано их наградити. Свесни смо проблема ГСП-а и стања у којима се поједини аутобуси налазе. Тешко је грађанима који користе превоз без клима-уређаја, а камоли некоме ко осам сати мора да ради у овим отежаним условима", рекао је Мали, а преноси градска служба за информисање.

Како се наводи, градоначелник је рекао да ускоро стиже 30 нових аутобуса и додатних 25 до краја године, као и да је републичка комисија одобрила пројекат јавно-приватног партнерства за избор нових приватних ауто-превозника.

"Сви нови аутобуси које ће купити ГСП, имаће клима-уређаје, бежични интернет, видео-надзор и бројаче путника, што ће бити захтев и за приватне превознике. Све те новине требало би да обезбеде грађанима квалитетнију услугу, а запосленима боље услове за рад", оценио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара