Читај ми!

Вулин: Мигранти - заједнички проблем Србије и ЕУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рeкao je да Србија и ЕУ, имају заједничке ставове, идеје, али и проблеме, и као пример навео питање миграната.

"Иако нисмо учествовали у креирању тог проблема, мораћемо да учествујемо у решавању, јер ако Србија не буде део решења, биће проблем", рекао је Вулин отварајући у Београду први састанак заједничког консултативног одбора цивилног друштва (ЈЦЦ) између Србије и ЕУ, Taнјуг.

Тај одбор ће пратити напредак Србије и давати препоруке влади и институцијама ЕУ.

Вулин је рекао да је овај скуп корак на европском путу и начин да влада комуницира са цивилним друштвом, додавши да ЈЦЦ представља и начин комуникације ЕУ и Србије, како би европска заједница прихватила наше ставове, разумела наше проблеме и начин на који грађани виде процес европских интеграција и положај Србије у ЕУ.

Ово није само састанак, ово је пут да и цивилно друштво помогне земљи својим утицајем, ауторитетом у ЕУ и да укаже на проблеме и тражи помоћ, рекао је Вулин.

Вулин је рекао да ће се заједнички констултативни одбор бавити питањима европских интеграција, али и социјално-економским дијалогом, односом цивилног сектора према друштву и држави.

Заједнички консултативни одбор цивилног друштва (ЈЦЦ) између Србије и ЕУ чини 18 чланова и репрезентативних пословних, радничких и других интересних група.

То тело основано је у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању и омогућава да цивилно друство прати напредак Србије на путу ка ЕУ и даје препоруке влади и институцијама Србије и ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара