Гашић најбољим официрима уручио парадне бодеже

Поводом завшетка школовања официра 61. класе Командно-штабног усавршавања, одржана је свечаност на којој је министар одбране Братислав Гашић уручио парадне бодеже тројици најбољих официра и осморици полазника из страних оружаних снага.

Братислав Гашић је на свечаности, одржаној у касарни "Бањица 2" у Београду, рекао да је Војна академија преко Универзитета одбране део система високог образовања у Србији и да представља институцију намењену за школовање официра на свим нивоима образовања, преноси Танјуг.

Према његовим речима, квалитетно усавршавање омогућава српским официрима да буду препознати и у међународном окружењу.

"Све веће присуство припадника наше војске у мировним мисијама праћено је најпозитивнијим коментарима колега из других армија који у њима виде способне и поуздане партнере", истакао је Гашић.

Међуармијска сарадња у процесу одржавања мира у свету, борбе против тероризма и организованог криминала на најбољи начин промовише Војску Србије и квалитет школовања и усавршавања, оценио је Гашић и честитао официрима успешно завршено школовање.

Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић који је полазницима 61. класе Командно-штабног усавршавања који су успешно завршили школовање уручио уверења о стеченом звању командно-штабног официра.

Како је речено, школовање у 61. класи завршило је 58 официра од којих су 50 из Србије, три из Босне и Херцеговине, четири из ДНР Алжира из један из САД-а.

Међу успешним полазницима тројица су се истакла стеченим знањем и одличним оценама, а то су мајор Синиша Радић који је трећи у рангу, други је мајор Нинослав Кузманов, док је први у рангу са просечном оценом девет мајор Емил Кирков.

Он је објаснио да је програм усавршавања реализован у два семестра кроз различите наставне облике.

"У току усавршавања упознали смо се са актуелим бзбедносним изазовима, ризицима и претњама као и механизмима одбране виталних интереса Србије", рекао је Кирков.

Иначе, командно штабно усавршавање представља други ниво стручног усавршавања официра, а организује се и реализује као редовно и траје једну годину школску годину, од септембра текуће до јула наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво