Читај ми!

Више од хиљаду људи из Србије иде на дочек папе

Дочеку поглавара Римокатоличке цркве у Сарајеву присуствоваће више од хиљаду грађана Србије који ће пут босанске престонице путовати организовано и појединачно, рекао је надбискуп београдски Станислав Хочевар.

Сутрашња посета папе Фрање Сарајеву је важна не само за тај град и БиХ, већ за читав регион, поручио је надбискуп београдски Станислав Хочевар.

Хочевар је у изјави за Танјуг указао да је циљ и смисао доласка папе Фрање у Сарајево да промовише мир и помирење у региону.

"Свети отац папа Фрањо сам је изричито нагласио који је циљ и смисао његовог доласка у Сарајево, а то је да у читавом региону промовише мир, помирење и још јачи екуменски и међурелигијски дијалог", рекао је Хочевар уочи одласка у Сарајево на дочек папа Фрање.

"И ми смо се одазвали том догађају, доласку папе, јер желимо да подржимо све то - да међу нама влада мир, помирење, јачи екуменски и међурелигијски дијалог. То је циљ и смисао и зато желимо да будемо заједно у молитви", рекао је Хочевар.

Београдска надбискупија је, каже, позвала све који могу да дођу у Сарајево.
Према његовим речима, неки верници су већ кренули, док ће неки кренути током дана и вечери.

Пут Сарајева ће, додаје, из Србије кренути више од 20 аутобуса, а многи ће кренути личним превозом.

"Све је то добро организовано. Имамо своје место унутар тог великог литургијског простора тако да се надамо да ћемо моћи изблиза да поздравимо Светог оца када долази ка олтару", рекао је Хочевар.

Навео је да ће у сусрету са младима бити и представници из надбискупије који ће светог оца лично поздравити у великом Центру за младе у Сарајеву сутра увече.

Папа Фрања допутоваће сутра у једнодневну посету Сарајеву.

Очекује се да ће папу Фрању у Сарајеву дочекати више од 65 хиљада верника из свих држава региона Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и Македоније, али и Албаније и Аустрије...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара