Читај ми!

Директор ВБА демантује наводе заштитника грађана

Директор Војнобезбедносне агенције, бригадни генерал Петар Цветковић одбацио је као нетачне наводе у саопштењу Канцеларије заштитника грађана Саше Јанковића да га је министар одбране Братислав Гашић спречио у контроли ВБА.

Петар Цветковић тврди да приликом Јанковићеве посете тој служби није било увреда, а ни, како каже, нових докумената у вези са прошлогодишњом Парадом поноса, преноси Танјуг.

У саопштењу Министарства одбране достављеном медијима, Цветковић каже да је Јанковић са два сарадника дошао у ВБА у најављену контролну посету, 6. маја по подне.

"У просторијама Министарства одбране дочекали смо их министар одбране Братислав Гашић и ја као директор ВБА са сарадницима", навео је Цветковић.

Цветковић сматра да је непримерена констатација у саопштењу Заштитника грађана да се министар Гашић, који је био на свом радном месту, "ненајављено појавио на састанку" јер Гашић је, каже, у маниру доброг домаћина сачекао госте.

"Напомињем да нема никаквих нових докумената у вези са догађајем око Параде поноса а која већ нису представљена на седници скупштинског Одбора за контролу служби безбедности", рекао је Цветковић и додао да током контроле Заштитнику грађана ни у једном моменту није изречена било каква увреда нити провокација.

"Када се развила дискусија о надлежностима и законским овлашћењима Заштитника грађана и других институција Републике Србије, Јанковић је, без икаквог разлога, нагло завршио контролну посету и напустио просторије ВБА", навео је директор те агенције.

Цветковић објашњава да се у јавности оглашава зарад, како каже, истине о Јанковићевој контролној посети ВБА.

Канцеларија Заштитника грађана саопштила је синоћ да је Гашић "приморао" заштитника грађана да прекине контролну посету Војнобезбедносној агенцији непримереним понашањем и неистинитим опаскама.

То се, како се наводи у саопштењу, догодило у моменту док је директор Агенције генерал Петар Цветковић у свему сарађивао са омбудсманом и стављао му на увид до сада непоказана документа Агенције о догађају током Параде поноса.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара