Сахрањени посмртни остаци 21 особе на Косову

У селима Чикатово и Гладно Село у општини Глоговац сахрањени су посмртни остаци 21 особе албанске националности чија тела су пронађена прошле године у гробници на подручју места Рашка.

Посмртне остатке жртава је Одељење за судску медицину током ове седмице предало њиховим породицама, саопштила је Мисија Еулекс, преноси Бета.

Жртве су пронађене 2014. године у Рашкој, а "повезане су са догађајима током сукоба (1999. године) у селима Резала у општини Србица и Чикатово у општини Глоговац, наводи се у саопштењу.

У операцији ископавања у Рашкој која је трајала два месеца - од априла до јуна 2014. години ископани су посмртни остаци укупно 54 особе, додаје се у саопштењу.

Спроведене су 53 идентификације док само једно лице остаје и даље неидентификовано с обзиром да не постоји ДНК подударање.

Посмртни остаци четири особе су већ предати њиховим породицама 18. септембра 2014. године, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара