Читај ми!

Лалинци добијају приступни пут

Министарство саобраћаја и инфраструктуре је решило проблем мештана Лалинаца на траси Коридора 11. Tо село код Љига ће до половине године добити 2,4 километра приступног пута, који ће повезати свих 40 домаћинстава.

Неће се градити нови надвожњак и сами мештани су видели да је то нефункционално и неекономично решење, рекао је Танјугу државни секретар у том министарству Дејан Трифуновић.

Трифуновић је рекао да би радови требало да крену што пре и да је министарство већ дало налог "Путевима Србије" да се то реши.

Трифуновић је подсетио да су мештани Лалинаца у протеклих неколико недеља правили проблеме и блокирали радове на Коридору 11, јер је његова градња "одсекла" 40 домаћинстава.

Истакао је да је постигнуто решење након дијалога са мештанима и представницима општине Љиг.

Ово је пример како се решавају заостали проблеми, саслушали смо предлоге мештана и у сарадњи са пројектантима и 'Путевима Србије' предочили решења која су изводљива", каже Трифуновић.

Додао је да ће приступни пут од 2,4 километра омогућити становницима Лалинаца да прелазе преко будућег ауто-пута на Коридору 11.

Градња ауто-пута од Љига до Прељине биће завршена до 25. августа 2016. године, а једна трака тог ауто-пута биће пуштена у саобраћај већ до краја ове године.

Главни извођач радова на тој деоници Коридора 11 је азербејџанска фирма "Азвирт", а подизвођачи су домаће грађевинске фирме.

Радови се финансирају азербејџанским кредитом од 308 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара