Читај ми!

Избодени младић стабилно, полицајци суспендовани

Младић Никола Савић, који је синоћ избоден у близини моста у северном делу Косовске Митровице, у стабилном је стању након операције и опоравак тече уредно. Суспендована три полицајца која су била на дужности када је младић избоден.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић је у изјави Танјугу рекао да се због природе повреда компликације код младића (17) не могу искључити, да се прати његов опоравак, који тренутно тече на предвиђен начин, и да ће повређени остати у шок соби наредних дана.

Дежурни хирург Саша Димић, који је оперисао убоденог младића, након операције је рекао да је седамнаестогодишњак довезен са тешким повредама грудног коша, повредом дијафрагме, јетре и десног плућног крила.

"Његово стање је стабилно, прати се, али је и даље у животној опасности", рекао је Димић после операције.

Неколико неидентификованих особа у око 18 часова, у четвртак, прешло мост на Ибру у Косовској Митровици са југа на север и том приликом напало тројицу српких младића који су се ту затекли.

Двојица младића су успела да побегну, док је Никола убоден ножем у груди.

"Почели су конверзацију на албанском и онда су извадили ножеве и кренули да нас јуре. Почели смо да бежимо и тада су уболи једног нашег другара. Звали смо Хитну, полицију, родитеље, стопирали смо ауто који је одвео Николу до болнице", каже двојица младића.

Оперисан је синоћ у болници у северном делу Косовске Митровице где се опоравља. Последњи инцидент у Косовској Митровици изазвао је узнемирење међу грађанима.

Представници локалне самоуправе и Канцеларије за Косово и Метохију одмах су дошли у Здравствени центар и одмах осудили овај међуетнички инцидент. Захтевајући од надлежних да починиоце одмах пронађу.

"Поручујем починиоцима овог гнусног злочина да ћемо их гонити до краја и поручујем свима онима који би да руше ионако крхки мир у општини Северна Митровица да им неће успети. Поручујем својим суграђанима да остану прибрани и мирни. Већ сам заказао састанак са свим безбедносним структурама", каже градоначелник Горан Ракић.

Представници Срба у косовској влади су најоштрије осудили рањавање српског младића у Косовској Митровици и затражили, уз откривање починиоца и повећање нивоа безбедности у северном делу тог града.

Заменик премијера и министар администрације и локалне самоуправе у косовској влади, Бранимир Стојановић и Љубомир Марић, затражили су и од албанских политичких лидера да јавно осуде напад на српског младића.

Стојановић и Марић имали су неколико сусрета са представницима институција одговорних за очување безбедности где су и затражили да се безбедност у Косовској Митровици повећа нарочито на мосту на Ибру.

Они су затражили и да се повећа опрезност у смислу безбедности пред обележавање православног Васкрса у недељу, 12. априла, саопштено је из Стојановићевог кабинета.

Стојановић и Марић нагласили су у заједничкој изјави и да такви инциденти не доприносе напорима којима би требало сви да тежимо, а то је побољшање живота свих грађана на Косову.

"Рањавање младића српске националности је доказ да је у питању етнички мотивисан напад и од надлежних безбедносних структура захтевамо да хитно пронађу починиоце и изведу их пред лице правде, а албанске политичке лидере да јавно осуде овај напад" истакли су они. 

Заменик регионалног командира косовске полиције Бесим Хоти изјавио је да су три полицајца која су била на дужности када је седамнаестогодишњи младић избоден ножем суспендовани са посла.

Хоти је у изјави Танјугу рекао да се "испитује евентуална одговорност и пропусти полицајаца који су били на дужности".

Хоти је нагласио да још увек нису идентификовани нападачи који су нанели повреде младићу и да полиција узима изјаве од сведока и прегледа снимке са сигурносних камера. "Истрагу настављамо интензивно, а позвали смо и полицијски Инспекторат Косова како би они дали смернице полицији," рекао је Бесим Хоти.

Додао је да синоћ најављена контрола прелазака главног ибарског моста у Косовској Митровици није заживела, да је "у питању процес и да се таква одлука не може доносити ад хок".

Како јавља Танјугов дописник са лица места, грађани и данас прелазе главни ибарски мост без контроле полиције чије присуство, иако највљено, није повећано.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво