Читај ми!

Честитке поводом Ускрса

Грађанима Србије и свим верницима који славе Ускрс по Јулијанском календару и данас стижу честитке. Премијер Александар Вучић поручио верницима да се радом и упорношћу могу победити проблеми који изгледају нерешиви.

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић упутио је ускршњу честитку патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве.

"У име Владе Републике Србије, и у своје име, Вама, свештенству, монаштву и свим верницима честитам највећи хришћански празник Васкрс Сина Божијег", навео је премијер у честитки.

Прослављајући Празник над празницима, који сведочи о суштини хришћанске вере и непролазност вредности које животу сваког човека даје прави смисао чинећи га човеком, подсећамо се да великим делима претходе велике жртве, рекао је премијер, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

"Васкрсли Господ је победио непобедиво, а свако од нас само својом марљивошћу, великим радом и упорношћу може да победи све проблеме који нам изгледају нерешиви," истакао је Вучић.

"Чврсто уверен да ћемо на овом путу истрајати, заједно са нашом Српском православном црквом и на његовом крају дочекати радост, упућујем Вам најрадоснији поздрав Христос воскресе, ваиситну воскресе!" наводи се у честитки премијера Вучића.

И потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички честитала је Ускрс.

"Нека вам дан Христовог васкрсења и дани пред нама донесу здравље, духовни мир и радост", наводи се у честитки Кори Удовички.

Ускрс честита и министар правде Никола Селаковић.

"Нека нас Васкрсење Христово, тај величанствени догађај који је покренуо и открио вечност свим нараштајима, надахне и оснажи у нама непролазне вредности мира, праштања и братске љубави, како бисмо, пратећи пут Господа, сложно и срдачно радили за добробит нашег народа и отаџбине", поручио је министар Селаковић.

"С чврстом вером да ћемо истрајати на путу истине, правде и спасења, са жељом да у здрављу, радости и миру проведете Васкрс, упућујем Вам поздрав наде и радости", истакао је Селаковић у честитки.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је данас Ускрс православним верницима, свештенству, а посебно српском народу на нашем страдалном Косову и Метохији.

"Косово и Метохија су наше свето место, наша заветна земља, на којој морамо остати и опстати развијајући разумевање, љубав и толеранцију са ближњима. Нека нам за те универзалне принципе Васкрс буде пут и путоказ. Проведимо ове празничне дане у миру и поделимо радост Христовог Васкрсења са свим добронамерним људима", навео је Ђурић у честитки.

Пут васкрсења, пут на коме правда мора победити неправду и зло је тежак и дуг, али ми као народ другог пута немамо. Зато, нека нам празнични дани који су пред нама улију снагу да се суочимо са свим тешкоћама и искушењима, не губећи наду у боље и лепше сутра, истиче се у честитки.

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честита је Ускрс свим грађанима Србије, који славе овај највећи хришћански празник по Јулијанском календару.

"У име Народне скупштине и своје име честитам грађанима предстојећи празник са жељом да донесе међусобно разумевање и толеранцију. Желим вам да празничне дане проведете у кругу својих најмилијих, у љубави, радости и здрављу. Христос Васкрсе", навела је она, преноси Танјуг.

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић честитао је Ускрс поручујући грађанима да тај највећи хришћански празник симболизује и подстиче животну енергију, одговорност, животни оптимизам и веру у боље сутра.

Маринковић је у честитки навео да је Ускрс празник који симболизује живот као највећу и неприкосновену вредност, његову неуништивост, способност да се обнови и после најтежих удараца и искушења.

"Уверен сам да нам данас највише недостаје тај оптимизам, нада која ће да покрене стваралачку енергију и мотивацију у свакоме од нас. А нећемо створити бољу будућност, слободно, демократско, економски и технолошки развијено друштво слободних људи, ако немамо оптимизам, наду и мотивацију", навео је Маринковић у честитки.

Градоначелник Београда Синиша Мали честитао је највећи хришћански празник Ускрс патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву, као и свим верницима.

"Вера нам говори о важности заједнице и о томе да треба да живимо у љубави са другима. И зато на овај празник треба да се подсетимо да је важно да бринемо о ближњима, о својој заједници, породици. То је једини начин за напредак и благостање и то је начин на који ћемо се трудити да допринесемо бољитку грађана Београда", наводи се у честитки градоначелника.

Председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Народне скупштине, Мехо Омеровић упутио је Ускршњу честитку свештенству и верницима Православне цркве.

"Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, свештенству и свим верницима Православне цркве од срца желим да предстојећи празник проведу у кругу својих најмилијих у љубави, здрављу и миру. У нади да ће се празнични дух разумевања и опраштања проширити на сва срца без обзира на њихову вероисповест, пол и нацију, желим вам срећан Ускрс. Христос воскресе", каже се у честитки Мехе Омеровића.

Директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Милета Радојевић такође је честитао највећи хришћански празник.

"Нека нас васкрсење Христово, величанствени догађај који је покренуо и открио вечност свим нараштајима, надахне и оснажи у нама непролазне вредности мира, праштања и братске љубави, како бисмо сложно и срчано радили за добробит нашег народа и отаџбине. Хистос Воскресе", наводи се у честитки.

Јуче су Ускрс честитали и председник Србије Томислав Николић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и принц Александар Карађорђевић. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво