Читај ми!

Подршка студентима Универзитета у Београду

Да би помогао оним студентима којима је помоћ потребна и наградио најбоље, Сенат Београдског универзитета усвојио је Стратегију подршке студентима Универзитета у Београду.

Циљ Универзитета је да пружи једнаку могућност образовања сваком студенту. Медицински факулт, на пример, брине о Конгресу студената медицинских наука - лекара, фармацеута, стоматолога.

"Један значајан број студената одлази на тај конрес, они који су испунили одговарајуће услове, одрадили неко истраживање, припремили рад који је прихватила одговарајућа комисија тако да негде неколико стотина студената добије помоћ факултета да оде и прикаже шта су урадили током претхопдне године", каже Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду.

Осим доделе награда и стипендија, Универзитет информише студенте о условима студирања, остваривању права на финансијску и другу подршку, о међународној размени.

"Центар за развој каријере и Центар за студенет са хендикепом, стручне службе факултета. ће имати више информација о различитим могућностима, студентима лошијег имовинског стања покушаћемо да им обезбедимо бесплатне припреме да положе пријеми испит", каже Нада Ковачевић, проректор Универзитета у Београду.

Дилпомирани економисти направили су и своју задужбину из које сваке године награђују петоро најбољих студената.

"Оним најугроженијим смањујемо школарине за одређени проценат, дајемо им бесплатно уџбенике, онда за друге неке категорије студената, рецимо за најбоље увек следе награде јер факултет има и своју фондацију", каже Бранислав Борићић, декан Економског факултета Универзитета у Београду.

Уколико буду прихваћене предложене квоте, Универзитет у Београду у прву годину уписће око 15. 000 студената на основне, 9.000 на мастер, 1.900 студената на докторске студије. Више од половине требало би да студира о трошку државе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво