Читај ми!

Министарство: Грешком изостављена једна страница у извештају

Министарство одбране је саопштило да је због техничке грешке приликом скенирања докумената дошло до изостављања једне странице у изјави бригадног генерала Предрага Бандића.

Министарство одбране је допуњени прилог извештаја са страницом која је недостајала објавило на сајту Министарства одбране.

Прилози извештаја су објављени 6. априла на интернет сајту МОД, осим оних за које Генералштаб ВС није дао сагласност да се учине доступним јавности.

У данашњем саопштењу за јавност Министарство је навело да је због техничке грешке приликом скенирања докумената дошло до изостављања једне странице у изјави бригадног генерала Предрага Бандића. (Недостајала је трећа, од четири стране.)

Овде можете погледати комплетну Бандићеву изјаву 

Министарство је објавило прилоге извештаја комисије коју је формирао начелник Генералштаба ВС и прилоге извештаја комисије коју је формирао командант РВ и ПВО.

У прилозима извештаја комисије коју је формирао начелник Генералштаба се, на укупно 76 страна, између осталог, налазе записи у књижици одржавања ваздухоплова ВОБ-055 за 24. фебруар, 3, 10. и 11. март 2015. као и детаљан преглед метеоролошких услова за петак, 13. март.

Приложени су и лист издавања и примања горива и мазива, извештај командира Жарка Ђенисијевића, изјаве старијег водника Томице Ђорђевића, потпуковника Мирослава Зечевића, бригадног генерала Предрага Бандића, мајора Бојана Тркуље, пуковника Гордана Павловића, генерал-мајора Ранка Живака и потпуковника Миливоја Милисављевића.

Приложен је и транскрипт телефонских разговора "са локала 27-019" у времену од 19:55 13. марта до 7:21 14. марта. Ту су и подаци о коришћењу годишњег одмора бригадног генерала Предрага Бандића.

На крају је приложена и стенограмска забелешка радио-комуникације са хеликоптером, судећи према којој су последње забележене речи пилота: "Па не видим је (писту), имамо 140 м" и "Идемо пењање".

У прилогу извештаја комисије коју је формирао командант РВ и ПВО, који има 198 страна, објављен је комплетан извештај комисије за основно испитивање удеса. Ту је и транскрипт телефонске комуникације пилота Омера Мехића и сарадника АПО АКЛ Батајница поводом попуњавања плана лета пре полетања.

Приложен је и извештај о извршавању ваздухопловних метеоролошких услуга за дан 13. март 2015. и, као и, у прилог другог извештаја, преглед метеоролошких услова. У овим прилозима је додат и транскрипт телефонских разговора са "локала 27-029".

Извештаји су објављени након што је Министарство одбране тражило и добило сагласност вишег јавног тужиоца да то учини.

Прилози извештаја комисије коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије (допуњени документ)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се