Читај ми!

Нова документа о паду хеликоптера

Министарство одбране је објавило нове детаље из извештаја о хеликоптерској несрећи, у којој је погинуло седам особа. Објављени су нови прилози извештаја Комисије коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије и прилози извештаја стручне комисије коју је формирао командант РВ и ПВО.

На сајту Министарства одбране објављени су нови детаљи извештаја о паду хеликоптера 13. марта.

Прилози извештаја Комисије коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије

Прилози извештаја стручне комисије коју је формирао командант РВ и ПВО

Претходно је објављена одлука Тужилаштвa. Одговорност за удес војног ваздухоплова примарно је на члановима посаде хеликоптера XТ-48, објавило је 3. априла Више јавно тужилаштво. Постоји сумња да део одговорности сноси и један број припадника Војске Србије, као и цивилна лица, сматра Тужилаштво.

Истог дана објављени су и делови извештаја комисија које су формирали начелник Генералштаба и командант РВ и ПВО.

У закључцима првог извештаја се наводи да је "у најбољој намери да се спаси живот петодневне бебе из Новог Пазара дошло до одређених пропуста у реализацији прописаних процедура током извршења задатка".

Комисија коју је формирао командант РВ и ПВО закључила је да је "људски фактор" основни узрок удеса, који се "огледа у неадекватном управљању ваздухопловом у сложеним метеоролошким условима".

Војни хеликоптер је пао у Сурчину 13. марта увече, кад је погинуло свих седам особа које су се налазиле у летелици: четири војна члана посаде, два здравствена радника и беба којој је требало да буде указана помоћ.
 

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво