Читај ми!

Проблеми са снегом у Пријепољу и Новој Вароши

Снег који непрестано пада створио је проблеме житељима пријепољских села Камена Гора и Бабине али и становницима Нове Вароши.

Председник Месне заједнице Камена Гора Живко Кијановић каже за Танјуг да је у том месту од јуче нападало 30 центиметара новог снега, а висина намета у појединим засеоцима је чак до једног метра.

"До центра села путеви су проходни, међутим, тешкоће постоје у засеоцима у којима су поједина домаћинства одсечена због висине снежног покривача", навео је Кијановић, и додао да ће надлежни данас предузети мере рашчишћавања локалних путева.

Снег је створио проблеме и житељима села Бабине, које броји око 400 домаћинстава, наводи мештанин Радоје Томашевић.

"У нашем селу снег је висине око 30 центиметара, а на појединим локацијама намети су до пола метра", прецизирао је Томашевић, додајући да још увек нико није чистио локалне саобраћајнице.

За сада, како кажу у општини Пријепоље снабдевање електричном енергијом и водом је уредно.

И у Новој Вароши пада снег због кога тешко функционише саобраћај, највише у брдско планинским пределима.

Директор Дирекције за изградњу Мирољуб Шапоњић је прецизирао да у граду има 15, а у појединим местима која су на већој надморској висини и до 30 центиметара снежног покривача.

"Главне саобраћајнице су проходне, постоје проблеми у брдско планинским селима, али и тамо људи пролазе тракторима и теренским возилима", навео је Шапоњић.

Директор је додао да ће бити предузете мере чишћења уколико буде обилнијих падавина и напоменуо да то изискује огромне трошкове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво