Читај ми!

Михајловић: И посланици ће плаћати путарину

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће у Србији сви морати да плаћају путарину, па да из тога неће бити изузети ни посланици.

"Министарство је наложило 'Путевима Србије' да сви у Србији плаћају путарину изузев Војске, полиције, Хитне помоћи и возила под пратњом, а наравно у одређеним ситуацијима и хуманитарне организације", рекла је Михајловићева новинарима након отварања конференције парламентарки југоисточне Европе "Равноправне и оснажене - Заједно смо јаче" у Скупштини Србије, преноси Танјуг.

Како је истакла, "ако могу сви у Србији да плаћају путарину - грађани, влада, амбасаде, министарства, не постоји ниједан разлог да то не раде и посланици будући да у закону врло јасно пише да су посланици ослобођени превоза, али нису и путарине".

Министарка је рекла да ће на годишњем нивоу, "Путеви Србије" од путарине коју су, како је казала, поклањали на неки начин, имати 20 милиона динара додатног новца.

"То је као када би пожелели да уредимо све путеве, локале другог реда у некој од општина Србије средње величине", објаснила је Михајловићева.

Михајловићева је раније рекла да је ресорно министарство наложило Путевима Србије да од 1. марта сви државни органи морају да плаћају путарину, осим полиције, ватрогасаца, војске и Хитне помоћи.

Према њеним речиам, бесплатно ће моћи да користе ауто-пут и хуманитарне организације, али само када то пријаве и превозе нешто у хуманитарне сврхе.

"У претходном периоду ауто-пут нису плаћали ниједно министарство, ниједан члан владе, све могуће и немогуће организације, финансијске и друге, затим амбасаде и тако даље", истакла је Михајловићева пре десетак дана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара