Матић: Немачко правосуђе кочи случај Пантић

Председник Комисије за истрагу убиства новинара Веран Матић, рекао је у Ћуприји, да немачко правосуђе кочи истрагу о убиству дописника "Вечерњих новости" из Јагодине Милана Пантића јер не одговара на захтев Комисије да буде саслушана особа која се налази у Немачкој.

"Тражили смо да се саслуша једна особа која се налази у Немачкој, под лажним именом, која се сумњичи за убиство или има сазнање о убиству, али ми једноставно од немачког правосуђа не добијамо никакав одговор, што је скандалозно," рекао је Матић.

"Све да и нема ничега, да ништа није тачно, ствари се морају проверити", додао је Матић.

На питање, да ли очекује да се случај Пантић реши до јуна, када се навршава 14 година од његовог убиства, Матић је рекао Танјугу да је "незахвално говорити о датумима".

"Мислим да је важно да се овај случај реши а да ли ће то бити за месец, два или три, није толико битно, не треба се везати за датум", рекао је Матић.

Ми смо основали Комисију за истрагу убиства, да ово решимо, и надам се да ћемо то урадити, додао је Матић.

Према његовим речима, било је пуно посла, сумиран је рад свих претходних радних група, којих је било седам, било је доста материјала који је требало проверити да да би се почело са неком новом стратегијом.

"Радна група која је на томе радила, добила је сада појачање од групе која је радаила на случају Славка Ћурувије, дакле имамо велики тим и интензивно радимо", рекао је Матић.

Он је рекао да је до делимичног успоравања дошло и због штрајака адвоката, будући да се више од два месеца нису могле изводити опративне радње које захтевају и присуство адвоката.

Матић је истако да "постоји читав низ нових опретивних сазнања која ојачавају неке од постојећих теорија о томе, ко је налогодавац и убица" изразивши уверење да ће радна група овај посао завршити на најбљи начин".

"Веома је обиман посао, пуно времена је прошло, немамо најбољу сарадњу са институцијама, са немачким правосуђем, међутим, тај свакодневни рад радне групе је гаранција да ће урадити све што је могуће", рекао је он.

"Надам се да ће се овај случај завршити на суду и да ће починиоци и налагодавци бити примерено кажњени, јер не смемо дозволити да такви случајеви остану неразрешени", рекао је Матић.

Истрага је веома широка, али је јако важно да на овом ради професионални тим истражитеља", оценио је он.

Влада је 31.јануара усвојила извштај Комисије и донела нови мандат и измене неких људи у саставу Комисије, додао је он.

Комисија очекује скори почетак суђења за убиство Ћурувије, оптужница је написана, налази се пред одобравањем и стављањем у процедуру, рекао је Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара