Кашњење повраћаја ПДВ-а због ранијих дуговања

Пореска управа је саопштила да повраћај ПДВ-а за беби храну и опрему касни уколико постоје дуговања по другом основу.

До 18.фебруара траје нови рок за пријаву захтева за рефундацију ПДВ-а за беби опрему и храну. Иако је законски предвиђено да се новац исплати за око 45 дана, у појединим случајевима, родитељима који су захтеве предали у јулу 2014. године исплата је каснила.

У Пореској управи, за РТС објашњавају да долази до изузетака зато што је у појединим случајевима утврђено да физичко лице дугује по другом основу. До кашњења долази и кад дође до промене броја текућег рачуна а да о томе није на време обавештена јединица Пореске управе.

Напомињу, да у једном броју случајева подносиоци захтева не могу остварити право на рефундацију јер им нето приходи прелазе законски одређен лимит.

Додају и да је Пореска управа позитивно решила захтеве примљене у претходном року, однсно у периоду од 1. до 15.7.2014. године. За захтеве у том периоду донето је 22.424 решења у укупном износу од 118.120.493 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво